KYSY

Tällä sivulla vastaamme kurssin työvälineitä koskeviin teknisiin pulmiin. Voit kysyä lisäämällä kommentin tämän viestiketjun loppuun. Voit kysyä apua lempinimelläsi ja vaikka sähköpostia kysytään (roskakommenttien välttämiseksi), se ei tule sivun lukijoille näkyviin. Kysy, joku muu voi ihmetellä samaa asiaa. Anna palautetta, teemme jatkuvasti korjausliikkeitä kurssilaivalla.

Mainokset

10 comments so far

 1. verkkopaula on

  Kurssilaisen kysymys: En pääse kirjautumaan Moodle-sivulle, koska ohjelma ei hyväksy salasanaani. Mitä teen päästäkseni kirjautumaan sivulle? Mitä tarkoittaa, kun kirjautumissivun ohjeessa sanotaan, että evästeet pitää sallia?

 2. verkkopaula on

  Annen vastaus: Yleensä selaimissa on evästeet sallittu (jos pääset verkkopankkiin, näin pitäisi olla), kyse on siis selaimen asetuksista. Etsi oman selaimesi (Explorer, Firefox, Nescape tms.) ohjeista lisää tietoja.

  Yleisohje kirjautumisongelmiin on: yritä hetken kuluttua uudelleen (kyse voi olla hetkellinen palvelinhäiriö), tyhjennä selaimen välimuisti (jos asia ei ole tuttu, etsi lisätietoja selaimesi ohjeista), sulje selain ja käynnistä se uudelleen, yritä kirjautumista uudelleen, ole tarkkana isojen ja pienten kirjainten kanssa. Joskus ihminen tekee myös systemaattisesti saman virheen uudelleen ja uudelleen. Suosittelen käyttäjätunnusten ja salasanojen tallennusrutiinin kehittämistä esim. Excel-taulukon avulla (taulukon voi sitten sulkea salasanalla, katso ohjeita oman Excel-ohjelmasi sisältä > > ks. aiheesta selostettu flashvideo-ohje).

  Jos et näistä ohjeista huolimatta pääse Moodleen, ota yhteys Heikkiin, joka hallinnoi ympäristöä.

 3. Ritva on

  Kun halusin tarkistaa mihin ryhmään kuulun, en löydä ryhmien jäsenten nimiä mistään. Toivoisin, että Moodlessa olisi yhden linkin takana ryhmät ja ryhmäläisten nimet. Jossain se lista livahti, mutta olen hakenut sitä varmaan 10 minuuttia eri linkkien takaa eikä löydy.

 4. Anne-ope on

  Hei,

  jako on sama kuin orientoitumisjaksolla ja lähetin listan myös tämän tehtävän sähköpostiohjeessa. Oikein hyvä idea laittaa tuo tieto vielä Moodleen. Laitamme sinne myös avointen ympäristöjen salasanat ja muun sellaisen, joka voi sähköposteja deletoidessa hukkua.

  Vinkki tiedonhallintaan sähköpostien osalta: kansioi välittömästi saapuneet viestit loogisella tavalla ja jos vain mahdollista, ohjaa saapuva posti suoraan oikeaan kansioon. Käytä lippuja tai muita sähköpostiohjelmassasi olevia merkkejä tärkeiden viestin merkitsemiseen.

 5. JuhaK on

  Millaisia softia/muita apuvälineitä tarvitsen videon tekoon. Eli kun tuota SQL:ää opetan niin siitä voisin kokeilla muutaman videon tekoa.

 6. Anne on

  Tervehdys ja kiitos kysymästä,

  ensimmäisenä hyödyllisenä SQL:n suhteen tulee mieleen ohjelmat, joilla saat ruutukaappausvideoita, eikö vain. Erittäin helppokäyttöinen ja laadukas tähän tarkoitukseen on BB FlashBack Express Recorder (Share Ware) ja sen vähän hintavampi isoveli (jolla saa lisättyä jälkikäteen tekstejä ja lisää selostuksia). Tuo Express-versio oli KotiMikro-lehden numerossa 1/07 niin, että lehden mukana olevalla rompulla oli täysi versio ilmaiseksi. Lehdessä oli myös selkeä opas. Ohjelmalla saa tallennuksia useaan muotoon ja säädöt on hyvin helppo tehdä. Nopea käyttää. Riittää tavallinen pc, jossa äänikortti. Itse käytän halpis headsettiä äänittämiseen.

  XP-koneilla oleva Movie Maker on myös helppokäyttöinen videoitten koostamiseen (nyt videofiilit kauhistuvat – joo kyllä Adobe Premier on se ainoa oikea, mutta kallis kuin kauhistus ja vaati tehomyllyn ja monta kytkentää ja kunnollisen opettelukurssin…). Tässä Katan kertoma esimerkki.

  VirtualDub on tunnettu ilmainen videoeditori, joka on parhaimmillaan tiedostojen lineaarisessa muokkauksessa. Ohjelma osaa käsitellä avi-tiedostoja sekä lukea mpeg-muotoista videota, minkä lisäksi sillä onnistuu useiden tiedostojen sarjakäsittely. Kyseessä on oikeastaan esi- ja jälkimuokkaustyökalu, joka antaa työkalut videotiedon kaappaamiseen sekä valmiin tuotoksen siloitteluun. VirtualDub osaa kaapata videota kaikista Video for Windows -yhteensopivista laitteista. Ohjelmalla onnistuu esimerkiksi ääniraidan poistaminen kuvaan koskematta, kuvan käsittely laajalla suodinkokoelmalla, AVI2 (OpenDML) -muotoisten tiedostojen lukeminen ja kirjoittaminen sekä äänen ja kuvan purkaminen ja uudelleenpakkaaminen.

  Tässä nyt alkuu muutama vihje. t. Anne

 7. JuhaK on

  Tukeeko http://www.blogger.com liitetiedostoja vai pitääko ne tallettaa muulle palvelimelle.

 8. Anne on

  Hei, Bloggeriin ei voi tallentaa tiedostoja jaettavaksi eli ne pitää olla jossain muualla ja sitten linkittää blogiin. Kuvatiedostoja sitä vastoin voi ladata suoraan koneelta. Ne blogit, joissa voi tiedostoja tallettaa, rajoittavat yleensä maksuttoman tiedostomäärän muutamaan megaan. WordPressiin voi esim. hankkia lisätilaa maksua vastaan, jos muistan oikein, pitää tarkastaa vielä. Hyvä kysymys. Verkosta löytyy sellaisia paikkoja, joiden kautta voi jakaa Power Pointteja, kuvia, videoita, ääntä. Mutta onko muille tiedostumuodoille vastaavia?

 9. JuhaK on

  Avoimiin ympäristöihin tulee kaupan päälle mainokset: http://sqlforsoppi.wikispaces.com/

  —-
  Sexy, Crazy New Videos
  All the hottest rides and Girls Crazy Satellite Videos
  http://www.FastCoolAutos.com/videos

  No kyse on tosin autoista ei niinkään seksivideoista…

 10. Anne on

  Tuo on harmillista. Ilmainen wiki kustannetaan Google-mainoksilla. Mainoksettoman wikin saa 50 dollarin vuosimaksulla. Myös luomalla Edublogs-blogin, jota vakuuttaa käyttävänsä yleissivistävään koulutukseen, saa yhden mainoksettoman wikispaces-wikin kaupan päälle. Laita viestiä, jos tarvitset näistä lisäohjeita.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: