Eri ympäristöt tällä kurssilla

Koska tehtävämme on kurssin aikana tutustua erilaisiin verkkoresursseihin, emme ole rakentaneet kurssia perinteiseen verkko-oppimisympäristöön. Käytämme avoimen verkon palveluita, etenkin wikejä ja blogeja. Tietyt asiat kaipaavat suljettua tilaa, joten välillä käydään suljettujen ovienkin takana. Kurssin keskeisten ympäristöjen roolin määritellään seuraavasti:

  • Verkon pauloissa -wiki: perusopastus ja kurssianeisto, wikin etusivulta näet aina, missä mennään, mitä kurssilla tapahtuu ja mitä pitäisi tehdä
  • Puikkari-blogi: ohjauskeskustelu, vastauksia opiskelijoitten pulmiin ja yhteenvetojen kehittelyä
  • Ryhmäblogi: ryhmän sisäinen vuorovaikutus, ryhmätehtävien tekeminen, vertaistuki ryhmässä (Ahvenet, Hauet, Kuhat ja Mateet)
  • Henkilökohtainen blogi: blogin perustamisen opettelu, oma portfolio/oppimispäiväkirja, oman projektin suunnittelu, parituutoroinnin toteuttaminen (eli toimii henkilökohtaisena oppimisympäristönä PLE)
  • Moodle: Moodlen pedagogiseen käyttöön perehtyminen, esittelyt, henkilötiedot ja muu suljettua vaativa työpiste
  • Google-kalenteri: pitää aikataulussa ja tiedottaa
  • Verkkopaula Google-keskustelu: työvälineeseen tutustuminen, aloitusvaiheen tuntumaa uusiin verkkotiloihin
  • Verkkopaula-blogi: ohjaajien avoin kehittelyfoorumi, kurssin suunnittelun ja arvioinnin paikka (takaa, että mobiilit ohjaajat tavoittavat suunnitelmansa miltä tahansa työpisteeltä ja koneelta)
  • Lisäksi käytetään sähköpostia yhteiseen tiedottamiseen ja ohjaistamiseen (käytäjätunnusten jakaminen ja muu avoimiin ja yhteisiin ympäristöihin sopimaton tiedottaminen ja keskustelu)
  • Lisäksi tulemme järjestämään Skype-cast luennon sekä on-line chat-tapaamisia.

Koska emme voi olla opastamassa kädestä pitäen eri virtuaalitilojen käyttämisessä, pyri järjestämään tarpeen mukaan lähiympäristöstäsi teknistä tukea. Muista aina tutustua kurssin opettajien ohjeisiin huolella ja muista, että jokainen verkkoympäristö ja tietokoneohjelma sisältää myös ohje / help -toimintoja. Jos omat konstit eivät riitä, esitä Puikkari-blogin KYSY-sivulla pulmasi.

Laadimme flashvideo-opasteita kaikista uusista teknisistä asioista ja kysymysten pohjalta aina tarpeen mukaan lisää. Jotta voit hyödyntää opasvideomme, sinulla pitäisi olla pääsy sellaiselle tietokoneelle, jossa on uudehko Flash, äänikortti sekä kaiuttimet tai kuulokkeet.

Mainokset

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: